Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 wint in Zeewolde!

3 december 2023 21:15

Het is Zwart-Wit'63 gelukt om in deze wedstrijd de drie punten mee te nemen naar Harderwijk. Een vroege goal van Silvano Wild betekende de winst voor de Harderwijkers.

Voor aanvang van de wedstrijd was het bekend dat beide partijen diverse spelers om diverse redenen niet aan de start van de wedstrijd konden beginnen. Voor Zwart-Wit'63 betekende deze wedstrijd aanhaken of voorlopig afhaken voor de bovenste plaatsen. In de 1e minuten van de wedstrijd waren beide partijen op zoek naar de ruimtes op het veld, totdat de bal rond de 20meter stuiterend belandde bij Silvano Wild. Zijn vernietigende schot richting de tweede paal wat daarop volgde sloeg in als een granaat en een vreugde explosie bij Zwart-Wit'63.  Een droomstart met de 0-1 voorsprong. Vervolgens was het Zeewolde wat veel balbezit had zonder grote kansen te krijgen. Bij diverse uitbraken van Zwart-Wit'63 ontbrak het aan de juiste eindpass zodat ook aan de kant van Zeewolde de doelman weinig te doen had.  Zwart-Wit'63 stond goed in de teamorganisatie en toonde veel strijd. Dat leidde tot wat onderlinge woordenwisselingen waarbij het een speler van Zeewolde zelfs in de de rust op een gele kaart kwam te staan.

Net voor rust de grootste kans voor Zeewolde. Vanuit een corner bracht doelman Farhad Didari prachtig redding op een kopbal.

In de 2e helft bracht Zeewolde 2 nieuwe krachten om zo de zwartwitte organisatie open te breken. Ook in de 2e helft stond deze als een huis en stond een ieder zijn mannetje. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld en toonde hetzelfde beeld als de 1e helft. Zeewolde veelal balbezit en Zwart-Wit'63 wat met snelle uitbraken de score wilde verdubbelen. Invallers aan de kant van Zwart-Wit'63 waren Christijn Geerlings, Demian Van den en Fabian Van Panhuis voor de moegestreden Fred Ietswaart, Dani van Dijk en Silvano Wild. Eén hachelijk moment net voor tijd waarbij de bal via via nog de kruising raakte bracht Zwart-Wit'63 even in verwarring. Het fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter leverde een gejuich op aan de zwartwitte zijde en teleurstelling aan de zijde van Zeewolde.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen Swift. Aanvan 1430 aan de eigen Parkweg.