Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 wint laatste competitiewedstrijd van dit jaar!

11 december 2023 11:00

Afgelopen zaterdag heeft Zwart-Wit63 1 het eerste gedeelte van de competitie afgesloten met een solide overwinning tegen Swift’64.

Op basis van de uitslag kan men mogelijk concluderen een regelmatige overwinning maar dat dekt niet helemaal de lading. In grote gedeeltes van de wedstrijd was deze in evenwicht alleen ging Zwart-Wit’63 beter met de kansen om en had men het verdedigend uitstekend staan.

Zwart-Wit’63 speelde in dezelfde samenstelling als tijdens de gewonnen wedstrijd in Zeewolde. Dus nog zonder aanvoerder Mike Jansen en de gedeelde topscoorder Christijn Geerlings. Daarbij speelden een aantal spelers vanuit de A-selectie met het tweede mee wat eens te meer aantoont dat Zwart-Wit’63 op dit moment in de breedte sterk is. Goed om te zien met het oog op een lang  seizoen.

Swift’64  mocht aantreden in het uittenue van Zwart-Wit’63 omdat de goed leidende scheidsrechter de kleuren iets te veel op elkaar vond lijken.  Dit fenomeen heeft Zwart-Wit’63 al twee keer mogen ervaren.

Zwart-Wit’63 had het in de openingsfase van de wedstrijd lastig met de ervaren ploeg Swift’64. Grip op de wedstrijd was er nauwelijks,  met name door te snel balverlies vanaf het middenveld naar de aanvallers. De bekende scherpte bij de eindpass ontbrak. Toch kwam na 12 minuten Zwart-Wit’63 uit één van de wel spaarzame goede aanvallen op 1-0 door Jordy Ernsten die het goede voorbereidende werk van de ijverige Dani van Dijk attent kon afronden. Ook na deze voorsprong werd het voetballend niet beter, sterker zelfs, Swift’64 kreeg twee goede kansen op de gelijkmaker.

Nadat de grensrechter van Swif’64 in minuut 36 niet vlagde voor buitenspel waarbij iedereen wel dacht aan buitenspel kon Zwart-Wit’63 de gelukkige 2-0 maken. Fred Ietswaart kon binnenschuiven na wederom een assist van Dani van Dijk. Na nog twee gevaarlijke corners van Swift’64 werd er gerust en ook een gewisseld tijdens de rust. Christijn Geerlings kwam in de ploeg voor Ricardo Westerink.

De tweede helft werd het weer met de regen en wind steeds slechter waardoor het voetbal van beide ploegen ook niet beter werd. Al was Zwart-Wit63 in de tweede helft wel duidelijk de betere ploeg. Direct na rust verzuimde de ploeg de genadeklap te geven waardoor het spannend leek.

Verdedigend stond Zwart-Wit’63 de tweede helft erg sterk, Farhad Didari moest maar één keer gestrekt naar de hoek uit een vrije trap en deed dit zoals wij hem kennen soeverein.  Vervolgens vielen Demian van de Brink en Donovan de Bock 20 minuten voor tijd in voor de moegestreden Silvano Wild en Fred Ietswaart en gooide Christijn Geerlings de wedstrijd definitief in het slot door de 3-0 te maken in minuut 80. Dit uit een uitstekende assist van Milan Holstege.

Twee minuten was er een mooi moment dat de teamgeest van het elftal dit seizoen toont. Zwart-Wit’63 kreeg in de 16 meter een vrije trap tegen en gooide zich massaal, met Farhad Didarivoorop, voor de bal. Het team toonde dat het niets ging weggeven, dit geeft veel vertrouwen voor het restant van de competitie.

Terugkijkend op het eerste gedeelte van de competitie kan men bij Zwart-Wit’63 tevreden zijn. Jonge spelers krijgen de kans om zich te ontwikkelen, de herintreders geven het team meer inhoud en de nieuwe spelers hebben zich aangepast en brengen aanvullende nieuwe kwaliteiten en een frisse inbreng. Na de teleurstelling van het missen van de eerste prijs, periode kampioen heeft de ploeg zich goed hersteld met twee duidelijke overwinningen op basis van het collectief. Mooi om nu dan ook even collectief van de rust, geen competitiewedstrijden, te genieten om met een volle tank aan energie op 20 januari weer te spelen voor de punten, thuis tegen Oene.