Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 uit winterslaap

22 januari 2024 8:45

Na een teleurstellend verlies bij de oefenwedstrijd tegen ESC uit Elburg stond vandaag de hervatting van de competitie op het programma.

Tegenstander hierin was vv Oene. ,De wesstrijd stond onder leiding van de heer Mulder, die overigens na de wedstrijd van beide partijen de complimenten ontving voor zijn optreden vandaag.

Zwart-Wit’63 moest het vandaag doen zonder de ervaren spits Fred Ietswaart en youngster Ruben Karssen.

Zwart-Wit’63 begon voortvaren aan de wedstrijd. Door middel van veel balbezit werden zorgvuldig de voorwaartsen bereikt. Al in de 1e minuut zou een dieptepass van Milan Holstege gevaarlijk moeten worden. Echter werd er (na bestudering van de wedstrijdbeelden) ten onrechte gevlagd voor buitenspel en werd dat signaal helaas door de scheidsrechter overgenomen.

In de 1e helft werd er veelvuldig op de helft van Oene gespeeld en hadden diverse kansen afgemaakt kunnen worden. In de 5e minuut kon een goede voorzet van Silvano Wild door aanvoerder Mike Jansen niet worden binnengegleden.

Een corner van Zwart-Wit’63 werd door Sam van der Spek bij de 2e paal goed binnengekopt echter kon de doelman van Oene redding brengen. Vervolgens was het Silvano die door Christijn Geerlings 1 op 1 met de keeper werd gezet en kwam opnieuw de doelman als winnaar uit de strijd. Zo bleef Oene zoekende naar een oplossing om onder de druk van Zwart-Wit’63 uit te komen. Door middel van snel vooruit te spelen werden een 2-tal corners veroverd die voor een hachelijke moment in de 16 meter zorgde. Het was dus Zwart-Wit’63 wat dicteerde en de echte kansen kreeg. Bij een steekpass van Jordy Ernsten werd de inzet van Mike gestopt door de doelman en werd vervolgens de inzet van Dani van Dijk hoog over geschoten. Vlak voor rust had Milan Holstege verandering in de 0-0 kunnen brengen. Bij een actie van Dani van Dijk werd er hands gemaakt in de 16-meter en kreeg Zwart-Wit’63 een penalty. Opnieuw was de doelman de winnaar en hield zijn goal schoon.

In de 2e helft van de wedstrijd hetzelfde speelbeeld met aan beide zijde dezelfde 11 spelers. Oene werd vanaf het begin van de 2e bedrijf achteruit gedrukt maar kon zich kranig weren.

De kansen waren dus wederom voor Zwart-Wit’63. Een voorzet van Silvano kon door Mike Jansen wederom niet worden binnen gewerkt.  Bij een vrije trap van Mike kon de doelman nog net zijn vingers erachter krijgen. Uiteindelijk werd in de 60e minuut de ban gebroken. De pass van Dani op de opkomende Jordy werd door Jordy goed teruggelegd op Jan van Bijsteren. De “kleine grote man” kon op de rand van de 16 meter tegendraads binnenschieten en zo de terechte 1-0 voorsprong op het scorebord zetten. Hierna bleef Zwart-Wit’63 de wedstrijd dicteren en had het de score zeker kunnen verdubbelen. De grootste kans was bij een goede onderschepping op het middenveld er een overtal werd gecreëerd richting het doel van Oene. Echter besloot Jan om zelf te schieten terwijl de keuze om voor links/rechts de bal af te geven wellicht een betere was geweest. Ook een aanval daarna tegen een ondertal van Oene kon door Mike niet werden afgemaakt. Zwart-Wit’63 ging wisselen en bracht met Demian van den Brink en Luuk Granneman voor de moegestreden Silvano en Mike nieuwe krachten in het veld. Oene probeerde door middel van 1 op 1 achterin te spelen de gelijkmaker te forceren echter had doelman Farhad Didari een makkelijke middag vandaag.

Door deze 1 op 1 kwam er achterin bij Oene meer ruimte en had een goede actie van Demian over de linkerflank meer verdiend. Zo bleef de 1-0 voorsprong ook de eindstand en bleven de drie punten aan de Parkweg.

Volgende week een mooi affiche in Oldebroek tegen de plaatselijke groenwitten, OWIOS!