Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 faalt collectief

4 februari 2024 14:45

In de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys moest er gewonnen worden om de druk op koploper ZAC te houden.

Trainer Van den Brink koos voor dezelfde 11 namen als de gewonnen wedstrijd tegen Owios. Al na 2 minuten de grootste kans van de wedstrijd voor Zwart-Wit'63. Dani van Dijk had de bal voor het inschieten maar vloog voorlangs. Dat had een mooie start van de wedstrijd kunnen zijn. De eerste 10 minuten was het Zwart-Wit'63 wat het spel dicteerde en de Zwolsche Boys achteruit drukte zonder grote kansen te creëren. Na deze periode was het verval groot. Veel onnodig balverlies en onrust brachten Zwolsche Boys in de wedstrijd. Zwolsche Boys lukte het om het spel van Zwart-Wit'63 te ontregelen. Hierbij werd ook redelijk wat fysieke strijd geleverd en moest met name Silvano Wild het met een harde charge vaak ontgelden. Na een waarschuwingsschot op de lat werd bij een corner een goed blok gezet door Zwolsche Boys waarbij er vervolgens geheel vrij ingekopt kon worden en de 0-1 op het scorebord verscheen voor de gasten uit Zwolle. Tot aan de rust waren er weinig positieve feiten te noemen en voetbalde Zwart-Wit'63 vooral tegen zichzelf.

Na rust probeerde trainer Van den Brink met oa spits Fred Ietswaart voor Dani van Dijk meer geloof en lijn in het spel van de zwartwitten te krijgen. Er werd vooral veelal op de helft van de tegenstander gespeeld. Bijna kwam Zwart-Wit'63 terug in de wedstrijd. 2 Maal stond de paal in de weg bij prima inzetten van Mike Jansen. Ook voorzetten van de zijkanten zorgden voor gevaar in het Zwolsche doelgebied en stond de doelman daarin zijn mannetje. Zo bleef het lang 0-1, totdat een spaarzame counter zelfs de 0-2 teweeg bracht. Bij een snelle uitbraak zag de omschakeling en de keuzes van de zwartwitten er niet goed uit en liet de doelpuntenmaker doelman Farhad Didari kansloos. Luuk Granneman kwam in het veld voor Justin Franken en zo ging Zwart-Wit'63 1 op 1 spelen. Zwart-Wit'63 probeerde het nog wel om de aansluitingstreffer te forceren maar het mocht niet baten. In de slotminuten mocht de 17- jarige jeugdspeler Aalt Klaassen nog zijn debuut maken. Zo was dat mooi om te zien dat wederom een jeugdspeler aan de deur klopt van de senioren. Jammergenoeg dus geen positief resultaat in de strijd om de bovenste plaatsen en breekt er nu een periode aan van 2 zaterdagen geen competitiewedstrijd. Zwart-Wit'63 moet de draad weer oppakken op zaterdag 24 februari bij de uitwedstrijd tegen vv Hattem.