Zwart-Wit’63 verspeelt 2 punten.

6 maart 2024 17:15

Een thuiswedstrijd tegen de lantaarndrager van de competitie EFC’58. Dat is zeker geen garantie voor drie punten en dat bleek ook deze middag.

Vorige behaalde EFC’58 knap een punt tegen toen nog koploper ZAC. Trainer Van den Brink stelde dezelfde 11 namen op waar het vorige week tegen Hattem mee was geëindigd.
EFC’58 startte de wedstrijd behoudend met 1 diepe spits en liet het balbezit aan Zwart Wit’63 om zo via de omschakeling tot kansen te komen. In de 1e helft ontbrak het in het begin van de wedstrijd bij Zwart Wit’63 echter aan juiste diepgang en creativiteit om zo een scoringsmogelijkheid te creëren. Zwart Wit’63 was dus zoekende en trachtte met zorgvuldig positiespel van achteruit het compacte EFC’58 uit elkaar te spelen. Echter ontbrak het steeds aan de juiste eindpass of werd er goed verdedigd. Het 1e schot van de wedstrijd was voor EFC. In een snelle omschakeling vanaf de rechterzijde werd er goed naar binnen getrokken maar ging het schot op doel ruim naast goal. Een soortgelijke actie was er ook voor Fabian Van Panhuis. Zijn schot op doel ging voorlangs.
In de 40e minuut was het raak voor EFC’58. Vanaf eigen helft startte spits King aan een indrukwekkende solo die al eerder gestopt had moeten worden maar leidde tot diep in de 16 meter. Na licht contact in zijn rug liet hij zich vallen en blies scheidsrechter tot ontsteltenis van Zwart Wit’63 voor een penalty. Deze werd onberispelijk binnen geschoten voor de 0-1 voorsprong. Dat het een makkelijk gegeven strafschop was bleek na de wedstrijd te zien op de video opname….
Zwart Wit’63 was even van de wijs en kwam goed weg na wederom een goede actie van King. Nu kon doelman Farhad Didari redding brengen. Bij een corner net voor rust had Fred Ietswaart de 1-1 op zijn hoofd. Zijn inzet belandde echter in het zijnet. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 voorsprong voor EFC’58.
In de 2e helft ging Zwart Wit’63 op zoek naar de gelijkmaker. Onder leiding van onder meer de zéér sterk spelende Sander Bruinink werd er meer druk naar voren gezet. Al snel leidde dat tot de 1-1. Na goed samenspel tussen Mike Jansen, Jan van Bijsteren en de assist van Fred Ietswaart op Dani van Dijk die op zijn beurt zich sterk maakte en goed de bal onder de doelman van EFC ’58 kon schuiven.
Zwart Wit’63 bleef de druk naar voren houden en creëerde zo de volgende kans. Een voorzet van Mike Jansen werd door de EFC verdediging bijna in eigen doel gewerkt en leverde een corner op.
Bij een voorzet van Fabian van Panhuis kwam spits Fred Ietswaart net een teenlengte tekort en kon de doelman nog net de bal onderscheppen. Bij een volgende aanval via een lange bal van Milan Holstege zou Zwart Wit’63 op voorsprong kunnen komen, echter werd deze kans door de grensrechter van EFC afgevlagd voor buitenspel.
Zo was het Zwart Wit’63 die het betere spel had en ook de kansen aan elkaar reeg. EFC probeerde er af en toe uit te komen maar die werden vakkundig verwerkt tot balbezit voor Zwart Wit’63. Een schot van 25 meter over het doel van Farhad Didari was 1 van de weinige wapenfeiten van de ploeg uit Ermelo. Een goede steekpass van Fred Ietswaart bracht opnieuw Dani van Dijk 1 op 1 met de doelman. Zijn inzet werd nu door de doelman tegengehouden en daarna voor de lijn weggewerkt.
Na 65 minuten een dubbele wissel aan de kant van Zwart Wit’63. Jordy Ernsten en Silvano Wild kwamen in de ploeg voor Justin Franken en Fred Ietswaart.
Silvano werd gelijk aan het werk gezet en de diepte gestuurd. Zijn voorzet belandde uiteindelijk op de 16 meter lijn waar Jan van Bijsteren zijn schot hoog overschoot. In de tegenstoot van EFC kon Farhad Didari redding brengen op een schot in de korte hoek.
Na 75 minuten werd de geblesseerde Milan Holstege vervangen voor Luuk Granneman.
Het was vervolgens Fabian van Panhuis die de 2-1 voorsprong op zijn pantoffel had. Zijn inzet werd geblokt en de inzet van Silvano Wild daarna kon ook worden tegengehouden.
Dat was ook de laatste actie van Fabian van Panhuis en werd hij in de 80e minuut gewisseld voor Demian Van de Brink om zo de aanval van nieuwe impulsen te voorzien.
Een mooie pass van achteruit zette Dani van Dijk oog in oog met de doelman. Waar hij vorige week wel goed langs de doelman heen ging was het nu de doelman die redding bracht. Zwart Wit 63 bleef dus de druk op de verdediging van EFC’58 houden zonder het verschil in de score uit te brengen.
Een uitbraak van EFC’58 na onnodig balverlies op het middenveld werd door Sam Van der Spek onschadelijk gemaakt. Dat kwam de verdediger wel op een gele kaart te staan.
Één van de grootste kansen op de 2-1 was voor Luuk Granneman. De invaller zag zijn inzet vanaf een meter of 12 ook geblokt worden. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en beloonde Zwart Wit’63 zich dus niet in de 2e helft en verspeelde het 2 punten in de plaatsen om de bovenste regionen.
Zaterdag 9 maart de uitwedstrijd tegen Vios Vaassen. Hopelijk met de drie punten als eindresultaat.