Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 herpakt zich.

21 maart 2024 15:00

Na de 2-1 nederlaag tegen Vios Vaassen en daardoor het definitief mislopen van de 2e periodetitel moest Zwart Wit’63 in de thuiswedstrijd tegen ’t Harde 3 punten zichzelf herpakken.

Met het “doelmanincident” tijdens de uitwedstrijd in ’t  Harde nog vers in het geheugen ging Zwart Wit’63 voor maar 1 ding, 3 punten. En dat lukte. Met weinig sprankelend voetbal van beide zijden was het uiteindelijk Zwart Wit’63 wat verdiend de 3 punten aan de Parkweg hield.

Zwart Wit’63 kon weer beschikken over Fabian van Panhuis die na zijn schorsing terugkeerde in het basisteam. Ook was er voor het eerst dit seizoen een basisplaats ingeruimd voor Donovan Bock.

Bij Zwart Wit’63 ontbrak centrale verdediger Milan Holstege door vakantie.

In het begin van de wedstrijd werd er weinig gevoetbald en hanteerde beide partijen veelal de lange bal. Zo ontstonden er veel duels en was er 1 man die zich kon onderscheiden en dat was de goed leidende scheidsrechter Maat.

Aan beide zijden werden er weinig kansen gecreëerd. De enige goede kans was dan ook gelijk raak. Een goede pass van Jordy Ernsten bereikte spits Fred Ietswaart die met een fraaie boogbal de score opende voor de thuisploeg. Met een 1-0 voorsprong ging Zwart Wit’63 de rust in.

Na rust keerde Donovan Bock in verband met een blessure niet meer terug. Zijn vervanger was Mike Jansen. Met hem in de ploeg trachtte trainer Van den Brink meer voetbal in de ploeg brengen echter bleef het een wedstrijd met veel duels. Al snel na rust kwam Zwart Wit ’63 op een 2-0 voorsprong.

Na een prima verdedigende actie van Jordy Ernsten kwam de bal terecht bij Jan van Bijsteren die op zijn beurt Fabian van Panhuis bediende. De doelman van ’t Harde werd verrast door de van richting veranderde voorzet van Fabian en zo kon Dani van Dijk de bal in een leeg goal tegen de touwen aan werken. Met de 2-0 voorsprong wilde Zwart Wit’63 de wedstrijd gecontroleerd uitspelen echter dacht ’t Harde daar anders over. Met vereinde kracht probeerde ze terug in de wedstrijd te komen echter week de verdediging van Zwart Wit’63 niet.

Zwart Wit’63 ging wisselen. Zo kwamen Silvano Wild en Christijn Geerlings in het veld voor Fred Ietswaart en Dani Van Dijk en moest vleugelverdediger Justin Franken licht geblesseerd het veld verlaten voor Ricardo Westerink.

Ongeveer tien minuten voor tijd kwam ’t Harde toch op het scorebord. Na goed doorzetten via de linkerflank was er een onoplettendheid bij Zwart Wit’63. De teruggetrokken voorzet naar de 16 meter werd feilloos binnen gewerkt. Een onnodige tegentreffer die hoop bracht bij ’t Harde.

Één mogelijkheid was er nog maar dat schot ging over de goal van Zwart Wit’63 doelman Farhad Didari. Zo bleef het bij een 2-1 overwinning voor Zwart Wit’63 en behield het zo de 3e plaats in de competitie.

Zaterdag 23 maart wacht de uitwedstrijd in Oosterwolde tegen VSCO’61. Uiteraard hopen de spelers en staf wederom weer op de support van de Black&White Fighters !!