Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 stelt overwinning in Oosterwolde in helft veilig.

25 maart 2024 11:15

Met een vrij Paasweekend in het vooruitzicht ging Zwart Wit’63 de strijd aan tegen het uit de 2e klasse gedegradeerde VSCO’61.

Hierin telde maar 1 ding en dat waren de drie punten meenemen richting Harderwijk. Daar slaagden de Harderwijkers glansrijk in. Al in de 1e helft werd de 0-2 overwinning veiliggesteld. In de 2e helft de wedstrijd “in control” uitgespeeld. Door deze overwinning en de nederlaag van Z.A.C. is Zwart Wit’63 nu een plek gestegen naar de 2e plaats op de ranglijst.

Trainer Van den Brink kon beschikken over een geheel fitte en aanwezige A-selectie. Echter kon er geen beroep worden gedaan op Christijn Geerlings in verband met een schorsing. Enige wisseling in de basis ten opzichte van de wedstrijd van vorige week was dat Silvano Wild nu in de basis mocht beginnen in plaats van Donovan Bock.

De thuisploeg is in strijd voor degradatie in wilde de Harderwijkers vroeg onder druk zetten om zo tot kansen te komen. Dat ging af en toe gepaard met wat flinke overtredingen. Zo moest na 10 minuten Dani van Dijk de strijd geblesseerd staken na een flinke charge op zijn enkel. Zijn vervanger was Ricardo Westerink. Zwart Wit’63 was de ploeg met het meeste balbezit en de beste kansen. Zo onderscheidde oud-doelman van Zwart Wit’63, Django Van der Landen zich een paar keer met katachtige save op inzetten van spits Fred Ietswaart.

Na ongeveer een half uur spelen legde Zwart Wit’63 een prachtige aanval op de mat. Van achteruit werd er goed onder de druk uitgespeeld, het middenveld bereikt en met een splijtende pass werd Silvano Wild bereikt. De jonge vleugelaanvaller sneed goed naar binnen en zijn schot verdween hard onder de doelman van VSCO’61 in het doel. Een aanval uit het boekje en daarmee de zéér terechte voorsprong voor de Harderwijkers. Zwart Wit’63 bleef goed voetballen en onder leiding van aanvoerder Sander Bruinink werd er gestreden voor elke meter.

Na een overtreding op ongeveer 20 meter van de goal mocht Ruben Karssen aanleggen voor de vrije trap. De verdediger schot de bal laag en hard langs de muur in de benedenhoek en tekende zo voor de 0-2 voorsprong. Vlak voor rust mocht Ruben Karssen opnieuw aanleggen voor een vrije trap. Echter werd deze nu goed uit de winkelhaak geranseld. Zo bleef het 0-2 en gingen beide partijen de rust in.

Na rust moest Zwart Wit’63 wederom wisselen in verband met een blessure van Justin Franken. Zijn vervanger was Donovan Bock. De 2e helft was er een die op papier afgehandeld kon worden. De thuisploeg wilde wel qua inzet maar stelde er zéér weinig tegenover ten opzichte van een soeverein Zwart Wit’63. De zwartwitten speelde niet het beste voetbal maar genoeg om niet in de problemen te komen. Dat bracht het de thuisploeg wel echter werden de kansen om zeep geholpen. Zo had Fred Ietswaart de kans op 0-3 echter faalde de spits in zijn afronding na een goede voorzet vanaf de flanken. In de 2e helft bracht trainer Van den Brink ook nog wat wisselingen toe om zo de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In het veld kwamen Demian Van de Brink en Mike Jansen voor Fred Ietswaart en Fabian van Panhuis.

Mike Jansen werd gelijk aan het werk gezet en rondde zijn eerste kans gelijk af. Echter deed hij dat in buitenspelpositie volgens de grensrechter van VSCO’61.

Zwart Wit’63 bleef goed in de controle spelen maar gaf op het laatst toch nog wat kansjes en onnodige vrij trappen weg. Omdat het zichzelf niet beloonde bleef VSCO’61 geloof houden. Echter behoefde doelman Farhad Didari zich niet echt in te spannen en kon zo de nul houden.

Een mooie individuele actie van Mike Jansen had meer verdiend echter zijn schot werd gered door de doelman van VSCO’61.

Na 90 minuten vond eenieder en inclusief de goed leidende scheidrechter Verduin het genoeg en kon Zwart Wit’63 de dik verdiende 3 punten meenemen richting Harderwijk.

Volgende week dus een voetbal loze zaterdag. Donderdag 28 maart een oefenwedstrijd tegen 2e klasser SV Epe en dan volgt zaterdag 6 april de thuiswedstrijd tegen ’s-Heerenbroek