Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 deelt in “ZAC” en as.

18 april 2024 8:30

Vooraf een mooi affiche in de competitie tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Wie blijft aanhaken bij de koploper Zeewolde, wie valt er voorlopig af. Uiteindelijk bleef het bij 2-2 en werd de koploper de echte winnaar van deze voetbalzaterdag.

Trainer Van den Brink kon niet beschikken over Christijn Geerlings die in de laatste thuiswedstrijd zijn kruisband scheurde. Een grote deceptie voor hem en een aderlating voor het team. Ook Fred Ietswaart en Christiaan Doornhof moesten geblesseerd toekijken terwijl Ricardo Westerink een wedstrijd schorsing moest uitzitten.

Zwart Wit’63 begon erg onrustig aan de wedstrijd en moest het betere van het spel overlaten aan de thuisploeg. Echter leidde dat niet tot een goal terwijl Z.A.C. daar wel een paar keer dicht bij was. Met name via de rechterzijde moest Zwart Wit’63 het ontgelden. Een geplaatst en hard schot belandde op de paal van het doel van goalie Farhad Didari. Na de Zwolse drang naar voren te hebben doorstaan kreeg ook Zwart Wit’63 mogelijkheden en leidde zelfs tot de 0-1 voorsprong. Goed druk zetten van aanvoerder Mike Jansen veroverde hij de bal en zéér koelbloedig schoof hij de bal in de korte hoek. Hierna was het Zwart Wit’63 wat gevaarlijk bleef en grotendeels de controle in de wedstrijd pakte.

Zo kwam ook de 0-2 op het scorebord. Na een mooie solo van Silvano Wild kwam hij schuin voor het doel van Z.A.C. uit en plaatste hij de bal prachtig richting de 2e paal. De doelman had er zijn vingertoppen nog tegenaan maar niet genoeg om een 2e tegengoal te voorkomen.

Een prachtige tussenstand voor Zwart Wit’63 wat deze stand ook graag als ruststand had willen zien. Dat bleek niet het geval. De 1-2 werd door de linksbuiten van Z.A.C. prachtig in de verre hoek gekruld.

Een tegenvaller voor Zwart Wit’63. Nog een tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Jordy Ernsten. Hij bleek na de rust niet meer verder te kunnen. Milan Holstege was zijn vervanger.

In de 2e helft pakte Zwart Wit’63 de draad van de 1e helft weer op met veel balbezit en winnen van duels. Na 10 minuten in de 2e helft kwam de 2-2 letterlijk uit de lucht vallen…. Net iets op de helft van Zwart Wit’63 besloot de middenvelder van Z.A.C. een poging op doel te wagen. Met de wind eronder zeilde de bal over doelman Didari heen en in de goal van Zwart Wit’63. Zo ontstond er een open wedstrijd waarbij Zwart Wit’63 de controle had en nagenoeg geen kansen meer weggaf als de eerste tien minuten van de 1e helft. Mike Jansen had een paar keer een mooie steekpass op de voorwaartsen van Zwart Wit’63. Echter kwam Fabian Van Panhuis net iets te kort en werd Silvano Wild zéér onterecht teruggefloten voor buitenspel…

Na een paar weken afwezigheid mocht Dani van Dijk zijn rentree maken. Hij kwam in het veld voor Mike Jansen. Ook Demian Van den Brink maakte zijn opwachting. Hij verving Fabian van Panhuis.

Zo probeerde Zwart Wit’63 met nieuwe aanvallende impulsen een voorsprong te creëren. Dat was circa 5 minuten voor tijd bijna het geval. Dani Van Dijk kopte de bal te slap in waarbij de doelman van Z.A.C. redding kon brengen. Ook de rebound kon niet over de lijn worden gewerkt. Zo bleef de 2-2 op het scorebord en ook de eindstand. Beide ploegen schieten met dit resultaat niet veel op. Bij Zwart Wit’63 overheerste de teleurstelling van de tegendoelpunten en het niet scoren van de 2-3.

Zaterdag wacht voor de zwartwitten de uitwedstrijd tegen Dieze West. De thuiswedstrijd werd met 1-4 verloren dus krijgt Zwart Wit’63 een lastige uitwedstrijd waarin het voor een driepunter moet gaan wil het in het spoor blijven van koploper Zeewolde.