Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 begint met een gelijkspel

14 augustus 2023 10:45

Oefenwedstrijd tegen Blauw Geel'55 eindigt in 1-1.

Om 14.30 uur stond de oefenwedstrijd tegen Blauw Geel'55 1 onder leiding van scheidsrechter Harun Guven op het programma.

Na het eerste fluitsignaal was het Zwart-Wit'63 die in de eerste 10 minuten via de flanken een aantal goede mogelijkheden tot scoren niet kon benutten. Ook schoten rond de 16 meter vielen niet binnen. Het was Blauw Geel'55 die in de 15e minuut op voorsprong kwam. Na een miscommunicatie in de verdediging werd via een hoekschop de 0-1 tegen de touwen gekopt.

Daarna was het Zwart-Wit'63 wat weer het initiatief nam en de verdediging van Blauw Geel'55 onder druk zette. Dit resulteerde in diverse kansen voor de zwartwitten. Zo ging een schot van Jordy Ernsten over het doel, werd na een overtreding op Donovan Bock op de rand van de 16 meter een vrije trap van Mike Jansen gepareerd door de keeper en werd een 100% kans op 10 meter van de goal hoog overgeschoten. Ook een vrije trap van youngster Ruben Karssen mocht niet baten. Dat Zwart-Wit'63 deze kansen niet wist te verzilveren gaf de krachtsverhouding tussen beide partijen niet goed weer. Zo werden na 45 minuten de kleedkamers opgezocht.

Na de rust bracht trainer Bert van den Brink 8 nieuwe veldspelers in en mocht ook keeper Milan Halfwerk zijn opwachting maken. Met de vele kansen voor Zwart-Wit'63 in de 1e helft ging het in de 2e helft verder met het creëren van die kansen. In de 46e minuut werd een voorzet van Justin Franken door Demian v/d Brink hoog overgeschoten. Deed Blauw Geel'55 dan geheel niet mee in deze wedstrijd...zeker niet. In de 50e minuut werd via een lange bal van achteruit de voorwaartsen bereikt. De lob die daaruit volgde ging over de goal. In de 55e minuut kwam Zwart-Wit'63 bijna op 1-1. Quintin Slagtand schot op goal resulteerde in een hoekschop. De afgeslagen bal werd door Milan Holstege snoeihard op de paal geschoten.

In de 65e minuut werd er verder gewisseld en maakten jeugdspelers Silvano Wild en Luuk Granneman hun opwachting. Na 5 minuten was het gelijk raak. Via de linkerflank werd Silvano gelanceerd en maakte hij 1 op 1 met de keeper koelbloedig de zeer terechte 1-1. Na deze goal ging Zwart-Wit'63 op zoek naar meer.  Via schoten van oa Quintin en Demian werd de goal van Blauw Geel'55 onder vuur genomen. In de 90e minuut belande een vrije trap van Milan Holstege in de muur en werd de rebound wederom door de keeper goed verwerkt. Zo bleef de gelijke stand op het scorebord staan en bleek dit ook de eindstand.

Zo zitten de 1e wedstrijdminuten in de benen en kunnen de trainers de balans opmaken richting de volgende oefenwedstrijden. Woensdag 16 augustus speelt Zwart-Wit'63 1 om 19.00 uur tijdens de Veluwade in Hierden tegen vv Hattem.