Zwart-Wit’63 wint de eerste wedstrijd tijdens de Veluwade

17 augustus 2023 15:45

De eerste wedstrijd tijdens de veluwade word gewonnen met 4-0 van V.V. Hattem

Op “gras”veld 3 stond de 1e wedstrijd op het Veluwadetoernooi op het programma.
Loting had uitgewezen dat Zwart Wit’63 het op moest nemen tegen v.v. Hattem die ze overigens ook in de reguliere competitie tegen gaan komen.
Na de aftrap was het Hattem wat het initiatief nam en Zwart Wit’63 naar achteren drukte. Zwart Wit’63 opereerde afwachtend en ontbrak aan voldoende communicatie. Het was daarom Hattem wat de eerste kansen creëerde maar tot een doelpunt kwam het echter niet en hield doelman Milan Halfwerk zijn goal schoon. Na circa 10 minuten pakte de zwart-witte formatie de draad en resulteerde in de 1e kansen. Een schot(je) van Jordy Ernsten was een makkelijke prooi van de Hattemse doelman.
Hierna was het Fred Van Loo doe goed zijn lichaam gebruikte en zo Silvano Wild in stelling bracht. Zijn schot ging helaas voorlangs de goal.  Vervolgens ging het snel over de linkerkant. Wederom was het Silvano die zijn tegenstander zijn hielen liet zien. Die kon niet anders dan een overtreding maken wat hem een gele kaart opleverde. De vrije trap aan de linkerzijde van de 16 meter werd prachtig ingeschoten door Ruben Karssen die de Hattemse doelman kansloos liet en zo de 1-0 aantekende.
Na circa 20 minuten was het dezelfde Ruben Karssen die Silvano lanceerde met een lange bal vanuit achteren. Silvano nam de bal prachtig aan en legde de bal keurig terug op Fred die met een subtiele voetbeweging de bal tegen de touwen schoot, 2-0 voor Zwart Wit’63.
Hattem kwam tot een paar kleine kansen. Voornamelijk over de linkerflank deelde het diverse speldenprikken uit. Dat resulteerde in diverse hoekschoppen een vrije trappen.
Na een genomen hoekschop van Hattem werd de bal weggekopt uit de doelmond van de zwartwitten, belandde bij Mike Jansen die de bal vervolgens opende op wederom Silvano. Dus was het aan hemzelf op af te ronden en zo geschiedde. In de korte hoek verschalkte hij de Hattemse doelman, 3-0 voor Zwart Wit’63, een ongekende luxe.
Tot aan de rust was het alleen nog Justin Franken die een wereldgoal in gedachten had alleen ging zijn schot hoog over de goal van Hattem.
In de rust wisselde trainer Bert Van den Brink nagenoeg het hele team en was het opnieuw Hattem wat beter aan de wedstrijd begon. Een 1e schot op goal werd goed gepareerd door Milan.
Door de vele wisselingen was het weer even zoeken naar de juiste keuzes, dat viel niet mee. Ook omdat diverse spelers op een voor hun onbekende plaats stonden was daar debet aan. Dat zorgde voor wat frustratie. Tevens een 2-tal buitenspelmomenten in het nadeel van Zwart Wit‘63 gaf daar geen positieve draai aan. Het was daarom Hattem wat wederom gevaar stichtte in de Harderwijkse defensie. De aanvaller mocht nagenoeg vrij doorlopen maar wederom was het Milan die de bal tot corner verwerkte.
In de 70e minuut werd er een overtreding begaan op Dani Van Dijk, circa 20 meter van de Hattemse goal. De vrij trap belandde in de muur en via een ouderwetse scrimmage viel de bal voor de voeten van Dani die met een mooie schijnbeweging de doelman passeerde en zo de 4-0 kon aantekenen.
Balverlies op middenveld van Zwart Wit’63 leidde een Hattemse counter in waarbij de speler een slap schot produceerde zodat Milan niet in de problemen kwam. Vervolgens was het wederom Hattem wat voor gevaar wilde stichten echter het schot richting de goal ging hoog over en belandde uiteindelijk op veld 5. Daarna was het Ricardo Westerink die bij een aanvallende actie werd gevloerd. De vrije bal die volgde werd op vakkundige wijze door Donovan Bock op het hoofd van de goed inlopende Quintin Slagtand gelegd echter in buitenspelpositie. Zo liep de wedstrijd op zijn einde en besloot de scheidsrechter af te fluiten. Een mooie overwinning voor Zwart Wit’63 maar 1 met zeker aanknopings-/ en aandachtspunten richting de competitie waar we zeker mee aan de slag moeten en gaan doen.
Helaas deze wedstrijd ook wat gele kaarten, waarvan 2 voor Zwart Wit’63 wat dus puntenaftrek betekend volgens de spelregels van de Veluwade. Op naar de zaterdagwedstrijd tegen EFC’58. Voor trainer Van den Brink een weerzien met zijn oude club.