Facebook Toestaan Niet toestaan

2e winst tijdens Veluwadetoernooi

20 augustus 2023 15:00

Zwart-Wit’63 wint ook de tweede wedstrijd van het veluwadetoernooi.

Bij de 2e wedstrijd tijdens het Veluwadetoernooi was het voor trainer Van den Brink een weerzien met zijn eerdere club EFC’58. Saillant detail is dat, net als de tegenstander van afgelopen woensdag, Zwart-Wit’63 wederom tegen een competitiegenoot uitkwam.
Na de aftrap was het Zwart-Wit’63, uitkomende in het nieuwe Harderwijks gekleurde uittenue, wat gelijk het initiatief nam en zo ook tot de eerste kans kwam. Een voorzet van Donovan Bock werd jammer genoeg niet op waarde geschat door de aanvallers. Zo had de score al snel geopend kunnen worden. Het vervolg kwam al snel, een strakke voorzet van Quintin Slagtand werd door een verdediger van EFC’58 achter de eigen doelman verwerkt. 1-0 voor Zwart-Wit’63. Hierna probeerde EFC’58 tot scoren te komen, balverlies van Zwart-Wit’63 leverde een schotkans op voor de aanvaller van EFC’58, maar was geen probleem voor doelman Farhad Didari. Tegenvaller voor Zwart-Wit’63 was het uitvallen van Donovan naar het lijkt een hamstringblessure. Zijn vervanger was Justin Franken. Zwart-Wit’63 bleef druk houden op de helft van EFC’58 en kwam zo tot enkele mogelijkheden. Een dieptepass van Milan Holstege waarbij Dani van Dijk zo de 16 meter in kon snijden was daar 1 van. Echter bleef de verdediger van EFC’58 goed op zijn benen staan en leverde dit de 1e hoekschop op met verder geen positief resultaat. Een schot van Milan zelf had te weinig kracht om het de doelman van EFC’58 moeilijk te maken.
Na een ingooi van Zwart-Wit’63 ging het snel naar de andere zijde van het veld waar Jan van Bijsteren goed de diepte zocht. Oog in oog met de doelman schoot Jan de bal hard en voortreffelijk in de korte hoek van het doel en tekende zo de 2-0 aan.
Hierna was het de beurt aan spits Dani om de volgende kans te verzilveren echter raakte hij de bal, na goed doorkomen van Quintin over de flank, volkomen verkeerd. Ook een schot van Quintin vloog hoog over de goal.
De score had in de 1e helft al hoger uit kunnen vallen, Na goed druk zetten van Zwart-Wit’63 belandde de bal via een verdediger van EFC’58 bijna over de doellijn, echter kon de doelman dit nog net voorkomen. Vlak voor de rust moest ook aanvaller Demian Van de Brink het veld geblesseerd verlaten na een kopduel met zijn tegenstander.
Het was EFC’58 wat de laatste kans voor rust aantekende. Na een verkeerde inspeelpass door de verdediging van Zwart-Wit’63 pikte EFC’58 de bal op en vanaf ongeveer 18 meter trof de bal de buitenkant van de paal.
In de 2e helft, na de nodige wisselingen, een nagenoeg ander team van Zwart-Wit’63, maar niet met minder intensiteit dan de 1e helft. Zwart-Wit’63 trok gelijk weer ten aanval en kwam zo tot enkele mogelijkheden. Een schot van Quintin werd afgeketst tot corner waarbij de daaruitvolggende voorzet van Quintin echter op de schouder van Fred Van de Loo belandde in plaats van op zijn hoofd.
Na rondspelen van de bal in de achterste lijn was het Farhad met een mooie opening op Niels Verdouw die op zijn beurt een steekpass gaf op Quintin die, met een EFC’er op zijn rug, feilloos afrondde voor de 3-0 op het scorebord.
EFC’58 probeerde terug in de wedstrijd te komen. Zo werd de spits de diepte ingestuurd maar kwam hij net een teenlengte tekort om zo Farhad te verschalken. Het was echter Zwart-Wit’63 wat de stand op het scorebord deed veranderen. Een opening van Dave Van der Sluis op de 16-jarige Luuk Granneman belandde via een voorzet vanaf de achterlijn bij de tevens 16-jarige Silvano Wild. Zijn schot in de korte hoek leverde de 4e treffer op en zo een 4-0 tussenstand.
Vervolgens trok ook Justin ten aanval. Zijn actie bracht hem in de 16 meter waar hij ten val werd gebracht maar tot verbijstering van vele Zwartwitters leverde dit geen strafschop op. De actie daarna was voor Fabian van Panhuis. Zijn gekrulde schot richting de verre hoek ontbrak aan snelheid.
Zwart-Wit’63 bleef op jacht naar een vijfde treffer. Het was Jordy Ernsten die de bal veroverde op het middenveld en vervolgens Dani in de 16 meter aanspeelde. Zijn schot werd geblokt via een verdediger van EFC’58.
Daarna was het voor Dani wel raak. Door een actie van Luuk via de flank speelde hij Dani aan in de 16 meter. De spits slalomde langs zijn verdediger en de keeper en kon vervolgens de 5-0 aantekenen.
Met nog circa 5 minuten te gaan leek alsof beide partijen het prima vonden en had waarschijnlijk ook de warmte zijn tol geëist bij de spelers. Laatste actie van de wedstrijd was voor Niels. Hij zag zijn schot via de paal naast gaan. Dat bleek dat het laatste wapenfeit en zo het einde van deze wedstrijd.
Met een 4-0 overwinning op v.v. Hattem en de 5-0 winst op EFC’58 bleek dit de 3e plaats op te leveren. Met in totaal 10 deelnemende verenigingen een prima eindklassering. De 2 gele kaarten in de wedstrijd tegen Hattem bleken de sta-in-de-weg te zijn voor de 1e plaats van het toernooi.
De 2 tegenstanders komen we in de reguliere competitie ook weer tegen en naar onze verwachting zullen dat weer heel andere wedstrijden worden!! Immers geldt de stelregel….. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
Op naar de volgende oefenwedstrijd en wel zaterdag 26 augustus aan de eigen Parkweg, aanvang 14.30 uur tegen CJVV uit Amersfoort.