Kickoffday Oefenwedstrijd

27 augustus 2023 18:00

Zaterdag 26 augustus werd de wedstrijd tegen cjvv gewonnen met 3-0.

Vandaag op de traditionele Kickoffdag van Zwart-Wit'63 stond de oefenwedstrijd tegen 2e klasser CJVV uit Amersfoort op het programma. Na de positieve resultaten behaald in de oefenwedstrijden tijdens oa de Veluwade nu een oefentegenstander uitkomende in een hogere klasse.
In het eerste bedrijf van de wedstrijd was het veelal aftasten van elkaar met hier en daar diverse mogelijkheden voor beide partijen. Zo was het Fabian Van Panhuis die goed doorkwam over rechts waarbij vervolgens de steekpass net te scherp was. Ook CJVV brak uit over rechts maar het schot op goal was een prooi voor doelman Farhad Didari van Zwart-Wit'63.
Een dribbel van Ricardo Westerink eindigde met een schot welke hoog over her doel ging.
Tevens ging een vrije trap voor CJVV ook hoog over de goal van Zwart-Wit'63.
Met name de nr 10 van CJVV gaf met goede loopacties wat onrust in de organisatie van Zwart-Wit'63. Gelukkig voor de zwartwitten bleef het bij onrust en niet tot grote kansen of goals.
Zwart-Wit'63 kreeg wel de kans om de score te openen en deed dat dan ook. Een goede actie van Jordy Ernsten bracht de voorzet bij Fabian "Fabbiegoal" die bij de 2e paal onberispelijk binnenschoot voor de 1-0 voorsprong.
Vervolgens was het de beurt aan CJVV met een 100% kopkans voor de spits die geheel vrij stond. Zijn inzet belandde naast de goal van Zwart-Wit'63.
Een onverwachts schot van een meter of veertig van Milan Holstege, die de keeper van CJVV iets te ver uit zijn goal zag staan, strandde in schoonheid naast de goal. De laatste kans in de 1e helft was voor Jan van Bijsteren die zijn schot in de rechterbenedenhoek gered zag worden door de doelman van CJVV.
In de rust voerde trainer Van den Brink 2 wissels door. In het veld kwamen Dave van der Sluis en Mike Jansen voor Ricardo Westerink en Dani van Dijk.
Na rust was het Zwart-Wit'63 wat heel snel op een 2-0 voorsprong kwam, en hoe!! Youngster Silvano Wild krulde de bal vanaf de zijkant van het veld fantastisch in de rechterbovenhoek.
Zwart-Wit'63 bleef doordrukken en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Het was Fabian die Mike Jansen werkelijk lanceerde in de diepte. Mike bleef in de 1 op 1 met de doelman goed het overzicht bewaren en schoof de bal onder de doelman door.
Milan Holstege moest geblesseerd het veld af na een botsing
 Zijn vervanger was Fred van de Loo.
Na de 3-0 was het de beurt aan CJVV om wat aan de score te doen. Zo waren er mogelijkheden via diverse corners en vrije trappen maar hield Zwart-Wit'63 stand.
Ook een miscommunicatie na een hoge bal van CJVV in de verdediging van Zwart-Wit'63 leidde niet tot een tegengoal.
In de 65e minuut de laatste wissel voor Zwart-Wit'63. Ruben Karssen verliet het veld voor Niels Verdouw.
Na een lichte schouderduwovertreding en de daarop volgende vrije trap voor CJVV op een mooie afstand van de goal had een goede mogelijkheid kunnen zijn. Echter belandde de bal zelfs over de ballenvanger.
Opmerkelijk feit aan het einde van de wedstrijd was bij een goed verdedigende actie van Sam Van der Spek hij afgeleid werd door een fluitsignaal vanaf een ander veld. Gelukkig kon de voorzet van CJVV onderschept worden door Jordy om zo de aanvaller van CJVV geen kans op scoren te geven.
Na wat kleine onderlinge frustraties wat ongetwijfeld te maken had met de voorsprong van Zwart-Wit'63 en de vermoeidheid van diverse spelers aan beider zijde was het einde wedstrijd. Zo kon Zwart-Wit'63 wederom een overwinning noteren richting de aankomende bekerwedstrijden en de competitie. In het kader van de voorbereiding een mooi resultaat waar maar 1 ding straks telt en dat is klaar zijn voor de start van de reguliere competitie.
Zaterdag 2 september speelt Zwart-Wit'63 de 1e bekerwedstrijd. Dit betreft een uitwedstrijd tegen v.v. Elspeet.