Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 O21 onderuit uit bij SC Hoevelaken O21

24 februari 2024 11:15

Een zwak Zwart-Wit'63 O21 ging afgelopen maandag hard onderuit uit bij SC Hoevelaken O21.

Maandagavond was het weer zover. De O21 van Zwart Wit’63 mocht het opnemen tegen SC Hoevelaken. Op papier wellicht de sterkste tegenstander in de poule.

Ook dit keer weer een aangepast team i.v.m. afwezigheid en blessures van een aantal spelers. Toch werd er met volle goede moed aan de warming up begonnen en toen de ploeg voor het startsignaal op het veld stond leek er niets aan de hand. Dit team bestond wederom uit zeer jeugdige spelers, waarbij er maar liefst 9 spelers van Zwart Wit nog onder de 19 mogen spelen en 2 zelfs nog onder de 17. Hoevelaken daarentegen bracht 7 spelers van hun 1e team en 6 van hun 2e team op de been.

Helaas was de start verre van goed voor de Harderwijkers. Binnen 3 minuten moest goalie Sam van der Horst de bal uit het netje vissen en 2 minuten later wederom. De ploeg stond niet goed op het veld, spelers konden elkaar niet vinden en na een vrije trap van de Hoevelakers in de 7e minuut vloog ook bal nr 3 in het doel van Zwart Wit. Hoe kom je dit te boven? Binnen 7 minuten een achterstand van 3-0.

Zwart Wit probeerde zichzelf te herpakken, maar door een snelle uitbraak van Hoevelaken werd de verdediging van Zwart Wit omspeelt en werd het 4-0. Dit alles na 15 minuten voetballen. Zwart Wit moest op zoek naar een treffer en trainersduo Aalt Klaassen en Arnold Jongetjes deden er alles aan om dit te realiseren, maar helaas het was niet de avond van Zwart Wit.

Een steek pass van Noeshin Khalil op Luuk Granneman leek de opsteker te worden, maar helaas schoot hij de bal op de paal. Er kwam vertrouwen terug bij de Harderwijkers en met een goed opgezette aanval, wist Silvano Wild wel te scoren. 4-1. Zwart Wit bleef nu doordrukken en Hoevelaken kwam onder druk te staan. Een pass op Noeshin werd helaas niet adequaat aangenomen en kwam daardoor niet in kansrijke positie.

Zwart Wit ging korter dekken, maar de arbiter was niet geheel aan de zijde van de ploeg en werd er de zoveelste discutabele vrije trap gegeven. Hoevelaken deed dit erg goed en door de bal in te spelen op de buitenspeler, kwam hij in scoringspositie en schoof de bal beheerst onder de keeper door. Met een 5-1 achterstand ging Zwart Wit de kleedkamer opzoeken. Dat waren niet de leukste 15 minuten, maar hoe moest het tij gekeerd worden?

Beginnen met inzet en strijd en positiviteit.

Na de rust bleven Thomas Kamphorst en Noeshin Khalil achter in de kleedkamer. Voor hun kwamen Shiyar Mustafa en Levi Veenvliet in het veld. Er werd wat geschoven met de posities in het veld en de 2e helft ging van start.

Een fraaie diepe bal van Christiaan Doornhof op Shiyar kwam perfect aan en hij legde de bal breed op Silvano, echter zoals gedurende de hele wedstrijd, het zat niet mee en de bal ging op een haartje na mis.

Helaas had de thuisploeg wel wat geluk aan hun zij en werd de 6-1 ingeschoten. Yassine Zekhnini kreeg wat klachten en het was verstandig om een wissel uit te voeren en dit hield in, een debuut voor de jonge Damian Schouten. Wederom wat wisselingen van posities, maar Zwart Wit bleef strijdlustig en beheerst voetballen. Wat passes die helaas net te hard waren , konden niet worden aangenomen of in de loop worden meegenomen door Zwart Wit. Akram el Bouddounti raakte geblesseerd aan zijn knie en moest opgeven en de ploeg uit Harderwijk moest de wedstrijd uit voetballen met 10 man. Helaas werd er nog een paar keer buitenspel gefloten en werd er niet meer gescoord door de Harderwijkers, wel door Hoevelaken, die zorgde voor de eindstand in de 96e minuut van 7-1. Een prachtig schot in de kruising waar niets op af te dingen was.

Een wedstrijd om snel te vergeten? Er zijn altijd zaken uit te halen waar wat mee gedaan moet worden en ook deze avond, maar het was geen beste avond voor Zwart Wit’63 O21.

Sam van der Horst, Taoufik Khouttour, Thomas Kamphorst (45’ Levi Veenvliet), Christiaan Doornhof ©, Ilyas Gennissen, Aalt Klaassen, Yassine Zekhnini (60’ Damian Schouten), Luuk Granneman, Silvano Wild, Noeshin Khalil (45’ Shiyar Mustafa), Akram el Bouddounti. Milan Moral (Reservekeeper)