Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit’63 pakt overwinning in Hattem

26 februari 2024 15:45

Dat het vandaag een lastige wedstrijd zou worden was op voorhand al bekend. Het veld zou zwaar
zijn in verband met de gevallen regen. Daarom werd er voor de warming up uitgeweken naar een
naastgelegen trainingsveld om zo het hoofdveld te sparen. Ook de 5-0 overwinning van Zwart Wit’63
in de thuiswedstrijd wilde de v.v. Hattem rechtzetten.

Zwart Wit’63 had op diverse plaatsen het basisteam moeten wijzigen in verband met blessures en
vakanties. Zo mocht Christiaan Doornhof vanaf het begin van de wedstrijd zijn opwachting maken.
De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd Hattem liet Zwart Wit’63 tot aan de middenlijn de
opbouw verzorgen en van hieruit voor omschakeling te zorgen. Met name de linksbuiten kwam een
paar keer goed door, echter brachten zijn acties geen grote problemen voor Zwart Wit’63.
In de 10e minuut de 1e grote kans voor Zwart Wit’63. Een snelle uitbraak via Silvano Wild die op zijn
beurt Dani Van Dijk bereikte leverde een schot op goal in de handen van de Hattemse doelman op.
Het spel speelde zicht veelal af op het middenveld. Bij beide partijen ontbrak het aan de eindpass.
In de 20e minuut het eerste echte wapenfeit van Hattem maar onder goede druk van Milan Holstege
belandde de bal in de handen van Farhad Didari. Zo ging in de 25e minuut een schot op goal van de
Hattemse spits voorlangs. Uiteindelijk kwam de thuisploeg op voorsprong. Op een doorgeschoten bal
kon Farhad eerst nog redding brengen maar werd daarna kansloos gelaten door een boogbal van 20
meter.
Na 30 minuten was het veelal Zwart Wit’63 wat balbezit had en zo druk uitoefende op de helft van
Hattem. Zwart Wit’63 echter daarbij niet veel uitgespeelde kansen. Zo werd een schot van Jan van
Bijsteren een prooi voor de Hattemse doelman. Aan de andere kant van het veld de grootste kans
voor Hattem om op 2-0 te komen. Na balverlies van Zwart Wit’63 op de helft van Hattem werd de bal
weggewerkt en kon zo 1 van de Hattemse voorwaartsen 1 op 1 met Farhad komen. De doelman
verkleinde zijn goal prima en kreeg zo de bal tegen zich aangewerkt. Zo bleef de stand na 45 minuten
1-0 in het voordeel van Hattem.
Na de rust wisselde Zwart Wit’63 tweemaal. In de kleedkamer bleven achter Christiaan Doornhof en
Jordy Ernsten. Zij werden vervangen voor Sam van der Spek en Justin Franken.
Beide partijen begonnen de 2e helft onrustig met veel foute passes en onnodig balverlies. Ook nu
speelde het duel zich veelal op het middenveld zonder uitgespeelde kansen. Zwart Wit’63 wilde wel
naar voren maar het ontbrak aan de juiste eindpass. Na een uur spelen ging de club uit Harderwijk
wederom wisselen om zo meer druk naar voren te krijgen. De youngsters Silvano Wild en Luuk
Granneman werden gewisseld voor Fred Ietswaart en Mike Jansen. Zwart Wit’63 kwam meer en
meer in de wedstrijd en werd veelal de winnaar in de persoonlijke duels. Ook kwam dit het veldspel,
buiten de kwaliteit van de grasmat, ten goede. Een waarschuwingsschot van Jan van Bijsteren was het
1e grote wapenfeit waarbij de doelman redding kon brengen. Vervolgens was het na 70 minuten wel
raak voor Zwart Wit’63.
Een goede inspeelpass van Mike Jansen op Jan van Bijsteren die op zijn beurt Dani van Dijk lanceerde.
Dani kruiste goed voorlangs zijn tegenstander en omspeelde de doelman om zo de bal in het lege
doel te schuiven. Een ware opsteker voor de Zwartwitten en de meegereisde supporters lans de lijn.
Luttele momenten na de 1-1 kreeg Zwart Wit’63 een vrije trap op ongeveer 25 meter van de
vijandelijke goal. De inzet van Mike Jansen kon ternauwernood uit de kruising worden getikt wat een
corner voor Zwart Wit’63 opleverde. De corner werd genomen door Fabian van Panhuis en door goed
doorzetten van Sander Bruinink werd de bal via een Hattemse verdediger in eigen doel gewerkt. 1-2
voorsprong voor Zwart Wit’63.
Zwart Wit’63 bleef druk vooruit houden en kwam bijna op 1-3. De voorzet van Fabian was net iets te
scherp voor Fred en zo schoot de bal voorlangs het doel.
Een terugspeel op doelman Farhad leverde een bijna kans voor Hattem op. Farhad kapte zijn
tegenstander goed uit maar nam daarna iets te veel tijd in de voorzetting. Gelukkig kon de doelman
nog net op tijd de bal wegwerken. Zo moest Zwart Wit’63 scherp blijven. Ook op een hachelijk
moment in de 16 meter kon de doelman nog net zijn vingertoppen erachter krijgen. Had Zwart
Wit’63 dan geen kansen meer…. Oh jawel! Een rush van Mike Jansen over de linkerflank in de laatste
seconden van de wedstrijd waarbij hij vervolgens de bal perfect voorgaf op Fred Ietswaart had zeker
meer verdiend. Echter kon de doelman van Hattem redding brengen op zijn inzet.
Na 5 minuten blessuretijd was de wedstrijd ten einde en werd daarbij de overwinning van Zwart
Wit’63 een feit. Een mooie opsteker voor de thuiswedstrijd van zaterdag 2 maart tegen EFC’58.