Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwart-Wit'63 verliest 2e periode

12 maart 2024 17:45

Zaterdagmiddag heeft Zwart-Wit'63 geen potten kunnen breken in de uitwedstrijd tegen Vios Vaassen.

In de thuiswedstrijd waren de zwartwitten nog met 5-0 te sterk maar in deze wedstrijd was de tegenstander de winnaar. Einduitslag 2-1.

Vanwege een schorsing moest Zwart-Wit'63 Fabian Van Panhuis missen. Zijn vervanger was Silvano Wild.

In de 1e helft was het veelal Zwart-Wit'63 wat balbezit had zonder kansen te creëren.  Dat bleek achteraf ook het grote gemis in de wedstrijd. Vios hanteerde veelal de lange bal om zo via duels druk uit te oefenen op de defensie van Zwart-Wit'63.  Het was Vios Vaassen wat na 15 minuten op voorsprong kwam. Na een schermutseling over de rechterflank belandde de bal bij één van de middenvelders van Vios en kon deze geheel vrijstaand onder doelman Fahrad Didari schuiven voor de 1-0 voorsprong. Zwart-Wit'63 pakte de draad op om ook tot scoren gekomen echter ontregelde Vios mede door middel van kleine overtredingen het spel van Zwart-Wit'63.

Een vrije trap van Jan van Bijsteren rond de 16 meter had mogelijk de gelijkmaker kunnen betekenen alleen kon de doelman van Vios redding brengen.

Na ca 35 minuten was het wel raak. Na een vrije trap van Mike Jansen belandde de bal op het hoofd bij Ricardo Westerink. Zijn kopbal kon in 1e instantie nog gered worden maar in de rebound was Fred Ietswaart er als de kippen bij om de 1-1 binnen te werken.

Een opsteker voor de zwartwitten die na de gelijkmaker door wilde pakken om voor de rust op voorsprong te komen. Dat plan lukte niet en zo gingen beide partijen met een gelijkspel de kleedkamers opzoeken.

De 2e helft kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamer.

Spelbeeld van de 1e helft trok door in de 2e helft. Veelal balbezit voor Zwart-Wit'63,  weinig tot geen kansen voor beide partijen. Het veldspel ging qua niveau wel naar beneden. Veel balverlies aan beide zijden zodat het een rommelig beeld gaf. De 2-1 voorsprong was daar een goed voorbeeld van. Bij een ingooi voor Vios blies de leidsman op zijn fluit waardoor iedereen in afwachting was van het vervolg.... behalve de spits van Vios die er met de bal vandoor ging en uiteindelijk een corner eruit sleepte. Bij deze corner liet de betrouwbare doelman van Zwart-Wit'63 echter de bal los en was een prooi voor Vios Vaassen die de bal tegen de touwen kreeg. Een dubieuze tegengoal met wat bleek grote gevolgen voor Zwart-Wit'63. Zwart-Wit'63 wisselde ook. Zo verlieten eerst Milan Holstege en Justin Franken het veld voor Jordy Ernsten en Luuk Granneman.   Met alle macht werd daarna de aanval gezocht om zo wederom de gelijkmaker te forceren. Echter was het Vios wat de grootste kansen kreeg om de score te verhogen. Vanuit tweemaal een counter ging een eerste schot voorlangs en werd een tweede schot goed geblokt. Zo hield Zwart-Wit'63 zicht op de gelijkmaker. Met verse krachten Donovan Bock en Demian Van den Brink voor Dani van Dijk en Silvano Wild werd nog meer de aanval gezocht. Na een kopbal van Jordy Ernsten kwam Fred Ietswaart net tekort om in te tikken. Uiteindelijk was de defensie van Vios Vaassen niet meer in verlegenheid te brengen en was de deceptie bij Zwart-Wit'63 zéér groot. Na vorige week de eerste kans op het behalen van de 2e periotitel kwam het na vandaag wederom met lege handen te staan.

Week van bezinning en focus leggen op de volgende wedstrijd. Ditmaal thuis om 14.30 uur. Tegenstander is 't Harde.